Helppo asentaa ja käyttää

Asennus ja käyttö

iDig:in asennus ja kalibrointi on todella yksinkertainen, helppo ja nopea tehdä. Puomistoon ei ruuvata tai hitsata mitään, ohjaamon ulkopuolelle ei tule yhtäkään johtoa eikä antureiden paikkoja tarvitse mitata. Asennus ja kalibrointi kestääkin kaikkineen vain n. 1-2 tuntia - on kone sitten 2t tai 200t painoinen.

iDig-antureita ei asenneta koneeseen kiinteästi. Puomistoon liimataan antureiden pohjalevyt, joihin anturit painetaan kiinni. Tähän nerokkaaseen ajatukseen perustuu laitteiston helppo siirto koneesta toiseen. Antureiden pohjalevyjä voidaan asentaa niin moneen koneeseen kuin haluaa, kukin kone kalibroidaan kerran ja tämän jälkeen siirto koneesta toiseen kestää vain muutaman minuutin. Anturit puomistosta toiseen ja näytöt ohjaamosta toiseen, valitaan valikosta oikea kone ja homma jatkuu. Ainoa "kytkentä" koneeseen on 12/24V virransyöttö ohjaamon näytöille tupakansytyttimestä.

 

Pääpuomin anturin kiinnityslevy asennettuna ja toisessa kuvassa anturi siinä kiinni. Levy / anturi voidaan asentaa mihin kohtaan ja kummalle puolelle puomia tahansa. Tärkeää on, että anturi on hyvin auringon valossa ja siihen on helppo päästä käsiksi kiinnitystä ja irrotusta varten.

 

Kauhan anturin pohjalevy liimataan lähes poikkeuksetta pikakiinnikkeeseen. Se voi taasen olla missä kohdassa ja kummalla puolella tahansa. Kaivupuomin anturiin on integroitu laser-vastaanotin. Tämän takia se asennetaan mahdollisimman alas, lähelle kauhaa. Näin laser-säteen vastaanotto on helpompaa.

 

Kosketus- ja LED-näytöt asennetaan RAM-imukuppikiinityksillä ohjaamoon, kuljettajan mieltymysten mukaan. Virransyöttö näille otetaan tupakasytyttimestä - 12 tai 24V.

Ns. 2D-anturin pohjalevy asennetaan ohjaamoon tukevalle alustalle vaakasuoraan. Anturi tunnistaa ylävaunun pituus- ja sivukallistuksen sekä ympäripyörimisen.

Kalibrointi

Asennuksen jälkeen laite kalibroidaan patentoidulla menetelmällä. Kalibrointi tehdään osissa - ensin 2D-anturi, sitten puomiston anturit ja lopuksi kauha(t). Jokaiselle koneelle voidaan kalibroida rajaton määrä kauhoja, kahmareita tai vaikkapa ruuvikaira. Useamman koneen asennuksessa kukin kone sekä kauhat kalibroidaan kerran ja talletetaan laitteen muistiin.

Käyttö

iDig:in käyttö on tehty yksinkertaiseksi ja helpoksi. Kaikkia toimintoja ohjataan kosketusnäytöltä selkeiden valikoiden ja painikkeiden avulla.

Perustoimintoja ovat tiettyyn korkoon kaivaminen (tai täyttäminen) joko tasoon tai halutulla kaadolla. iDig:in avulla voit myös kaivaa tietyn pituista kaivantoa, mitata pisteiden välisiä etäisyyksiä ja kaatoja, asettaa korkeushälytyksen (esim. sähkölinjan alla työskenneltäessä) jne.

Referenssikoron voit antaa laitteelle asettamalla kauhan kärjen tunnettuun korkoon tai käyttämällä pyörivää tasolaseria. iDig tunnistaa kaikki näkyvät ja näkymättömät laser-säteet.

Alla esimerkkejä käytöstä. Laitteen käyttökieli on Suomi, vaikka esimerkkikuvissa kielenä on englanti.

 

Lähtötilanteessa laitteelle ei ole kerrottu mitään referenssikorkoa, jolloin se ei voi näyttää mitään korkeustietoa. Kauhan kärki asetetaan tunnettuun korkoon ja kerrotaan laitteelle sen arvo. Yllä kauha on halutussa kaivusyvyydessä, eli ns. nollakorossa.

 

Toisessa esimerkissä kauhan kärki on arvoa syötettäessä 2,5m halutun kaivusyvyyden yläpuolella. Arvo syötetään laitteeseen ja tämän jälkeen iDig opastaa kohti arvoa 0,00m.

 

Kaatoa tehdessä laitteelle kerrotaan haluttu arvo (%,  x:y tai º) ja kaadon suunta. Tämän jälkeen syötetään referenssikorko kuten edellä.

 

Voit käyttää referenssitasona myös pyörivää tasolaseria. Laser voi olla asetettu tiettyyn korkoon, jolloin laitteelle kerrotaan haluttu kaivusyvyys säteestä mitattuna. Laser voi olla myös tuntemattomalla korkeudella, tällöin referenssikorko määritetään kauhan kärjellä ja laite laskee etäisyyden laser-säteeseen. Jos haluat tehdä kaatoa laserin avulla, pitää haluttu kaato olla syötettynä sekä iDig:iin että kallistuvaan tasolaseriin.

 
 

5000

laitteen
vuosimyynti

15

vuotta
kehitystyötä

48

kansainvälistä
yhteistyökumppania

90

päivässä maksaa
itsensä takaisin

 Osoite

Kappelikuja 2
01800 KLAUKKALA

 Yhteystiedot

Puh. 045 206 8050
lasse@laskone.fi
Y-tunnus 2992095-1
Tietosuojaseloste